Posts

Showing posts from June, 2017

Mak Tipu

Image
Assalamualaikum hamba Allah swt yang masih diberi kesempatan untuk bernafas pada hari ini. I'm here just to tell you a true story about maself and I hope this could be guide for others 'cause it works on me. 
When I was like 4 to 6 years old , whenever we went to the mall , hypermarkets  I used to ask my father for toys , teddy bears , chocolate things all kids want. So masa tu , my family tak berduit , tapi takdelah sampai makan takde but semua benda kena jimatlar kan. Bila aku minta teddy bear mak tak pernah kata tak boleh , tapi mak akan tengok je dan muka dia memang sedihlah. Ayah tak pernah cakap apa. Aku akan letak teddy bear tu dalam troli , tapi bila sampai rumah takde , HAHAHAHAHA. Bila aku meregek keluarlar skrip mak ,
" Astaghfirullah , mak lupa nak bayar tadi kot , tak perasan "
And I believed her. Several times she did the same thing and I still believed. HAHAHA. Until , when I had enough.
" Mak tipu. Mak tipu. Mak memang tak nak beli! "
And s…